Wednesday, September 19, 2012

Tuesday, July 10, 2012

He's coming home....

Sebanyak mana aku excited n xsabar menantikan kepulangan adikku...sebanyak tu jugak aku sedeh memikirkan perasaan dia pulang tanpa kehadiran mama n sebanyak tu jugak aku rindukan mama....

I don't know how to welcome him home. I'm not sure how he wants to be welcome.... I'll try my best not to cry... I won't.....

Saturday, July 7, 2012

Counting days....

My brother will be coming back from Iowa soon..next Wed..coming back for good...I'm so excited...really looking forward to see him...almost a year since he was back...but in the same time..I'm so scared and worried thinking how would he feel coming back without Mama's presence...if I were in his place. I just can't describe how would i feel...hmmm...I really hope he is strong enough to face this...

note: 7 months without u...I miss u so much Mama... :'(

Monday, June 18, 2012

One after another

One of my uncle past away yesterday..arwah lama dah sakit...then pagi ni dapat tau cucu arwah plak meninggal, Fifi. Budak ni nakal sgt dulu. Sangat famous dan menjadi sebutan...comel n nakal. Allah lebih sygkan arwah, pergi dalam usia muda. Moga roh Fifi dan Tok Bah-nya dirahmati Allah dan tergolong bersama orang2 yg beriman.... al-Fatihah

Sunday, June 17, 2012

17.06.2012

Dear Afnie,
Loosing a mother was a major heartbreak in our lives. It crashed our hearts more than those men we had. But loosing both after one and another is the hardest part...aku harap kau tabah...Salam takziah...al-Fatihah

Love,
Adij

Saturday, June 2, 2012

1st June 2012

1st June was my 3rd year anniversary with Motorola....hehe...tak sangka I will be leaving this company soon...soon.. :D. Last 2 years, when it was my 1st anniversary, I was left alone. Both my colleagues resigned almost the same time. HAHAHA...tak sangka da sampai sejauh ini (siap HR bet I will resign masa tu!). Tak tau nak celebrate camne...sebab masih keadaan tak comfortable sembang dgn colleagues (esp my bos) lepas hantar surat resignation aritu.


1st June jugak final rancangan realiti TERHEBAT la aku rasa - VERSUS at TV9...rasanya tak pernah segila ini follow rancangan TV cmni..huhu... Meredah jam almost 3 hours ++ dengan perasaan cemas takut xsempat tgok final...hahha..Naseb sempat. Cuma xsempat tapau kat Pasar Malam. So, order je la kat Pizza Hut. Dalam Versus minat kat Black & Parallax. I love how the play. Creative. Suara Black pun memang mantap. High note tu memang meremang (First time buat SMS voting..abes RM10 je la :D). Yang lain2 Go Gerila best jugak, compare dengan yang lain, I'm proud with this band. Yang famous tu, Aizat sorang je. Tapi the band memang creative and perform quite well. Yang lain2 okay2 jela..Tapi yang menang Hujan, diorang hebat jugak + FANS yang ramai. So Go Gerila n Black & Parallax kalah kat situ la...hehe...by the way..I enjoyed it! Rasa muda remaja okay \o/..That day, memang my twitter penuh with hashtag #versusMY. Sapa follow aku, memang rimas kut. Hehe..Anyway...memang ENJOY sangat....



Esok ada show Black & Parallax kat AEON Jusco Station 18, Ipoh...nak pegiii T_T..apakan daya...

Tuesday, May 22, 2012

.....................T-T......................

Harini rasa xhappy sgt..even da shopping to treat diri sendiri...hmm...maybe I just missed her....hmmm

Friday, May 18, 2012

Sunday, May 13, 2012

Mee Kepiting

nyummmm nyummm

Tuesday, May 8, 2012

6 months and 1 day...

Find a place inside where there's joy, and the joy will burn out the pain. - Joseph Campbell

I almost forgot that it has been 6 months....Mama....hmmm....I miss u deeply....I wish I was strong enough....

Wednesday, May 2, 2012

Another Birthday Gift...

Alhamdulillah....dah dapat new job offer...now waiting for my offer letter. Hope salary yang di-offer berbaloi-baloi, so that tak payah pk panjang lagi..hehe :)



Saturday, April 28, 2012

Freedom....

I love freedom but I hate this nonsense....

Tuesday, April 24, 2012

My First Birthday Gift

Haha....semalam a fren of mine from Harian Metro asked my opinion on AUKU..rupenye masuk paper harini... hehehe...walaupun panjang lebar my opinion tu...tp okayla ada la maksid kat situ..hehehe..anyway thanks Isz for this birthday gift as what u mentioned. ...made me famous sekejap when I published that capture on my FB..hahaha

I went for an interview this morning. Hope I met their requirements. Amin :)



Monday, April 23, 2012

AUKU? Apa tu?

Today, a good fren of mine who is a journalist asked for my opinion as a student on AUKU amendment recently. Honestly, tak pernah amik tahu pun pasal AUKU ni since study in college. Sebab nak tolong kawan punya pasal, semangat la pegi google on what is AUKU and what is it all about.

Mengikut kamus kegemaran saya - GOOGLE - WIKIPEDIA - AUKU ialah Akta Universiti dan Kolej Universiti 1971 (AUKU 1971) merupakan satu akta yang digubal oleh kerajaan Malaysia yang diperkenankan oleh raja pada 27 April 1971. Ia juga merupakan suatu akta sebahagiannya di bawah kuasa Kementerian Pengajian Tinggi Malaysia untuk mengadakan peruntukan bagi penubuhan, penyelenggaraan dan pentadbiran universiti-universiti dan kolej-kolej universiti awam dan bagi perkara-perkara lain yang berkenaan dengannya.[1] Akta ini dipinda pada tahun 1975 dan 1995 menjadi Akta Universiti dan Kolej Universiti (Pindaan) 1995. 

So baru2 ni ada pindaan lagi (baru tau lepas google) untuk membenarkan students ni participate in politics. Dulu tak boleh!! Hehe....Isz, hope opinion aku yg tak seberapa n ntah tercapai ke tidak maksud tu can help you a bit on ur writing :D

In my opinion, the amendment to allow University/College students to participate in Politics is good in term of mencapai hak kebebasan bersuara. But, kena la ada limitation such as, students cannot neglect their studies semata-mata nak join aktiviti politik tu. Contohnya, ponteng kelas sebab nak pegi bagi ceramah politik. Apart from that, masa orientation new students, kena bagi briefing on rules/tatatertib untuk participate in politics - the do's and don'ts - so that 'Kebebasab Bersuara' tu tak bercanggah dgn tujuan sebenar masuk U untuk study. Maybe MOE bleh suggest to have one subject wajib related to politics so that students have an overview on what is politic all about? What is the good practice inside/outside the country? How to get involve and how to handle it. So takdela student ni go overboard and tersasar jauh dari tujuan sebenar kepentingan politik. Boleh nampak la sekarang ni politik kat Malaysia ni kebanyakan semua semata-mata nak memberontak and tikam each other. Maybe kat situ kita bleh hasilkan leader yang bersih! Leading to a better future :D

Sekian, terima kasih.

Saturday, April 14, 2012

Mari buat laksa



Harini terajin buat laksa.....taknak puji diri sendiri, tapi ada orang kata sedap :D

Bahan2nya:

A: Blend bahan berikut> Lengkuas,Serai, Cili Kering, Cili Merah, Bawang Merah, Bawang Putih, Belacan...

B: Ikan Sardin direbus dan diblend

C: Daun Cenohom, Bunga Kantan, Asam Keping, Asam Jawa, Nenas

D: Hiris Bawang Merah, Cili Burung, Cili Merah, Timun, Salad, Daun Pudina/Pucuk
Janggus

E: Laksa

Cara2nya:

Masukkan air rebusan ikan + A + B + C....Rebussss...

Masukkan garam n perisa yang dibenarkan secukup rasa....

Buh laksa, buh kuah, buh hiasan D...jemput makan... :D

Thursday, March 29, 2012

2012 Earth Hour - 31st March 2012 -

Show your support... I will try not to online for an hour this Saturday night..hehe


Banner 160px X 500px


Banner 160px X 500px

Banner 160px X 500px

Banner 160px X 500px

Tuesday, March 27, 2012

Once upon a time......

Brilliant la yang buat video ni...I miss those days :)

Sunday, March 25, 2012

Rindu rindu....


Rindu kat adik yg jauh nun di sana...cepatla balik Pikapit.....


XoXo,
Kakak Yang Paling Best

Saturday, March 24, 2012

Puding Bearbear

Sepeket agar2+4 cawan air+secawan gula=Masak sehingga mendidih (agar2 hancur). Tutup api>tuang setin susu cair>air rendaman buah cocktail>tuang dalam acuan>letak buah2 cocktail>bagi sejuk sikit>masuk dlm fridge>da sejuk makanlaaaa

Friday, March 23, 2012

Oh bilik...,

Bilela nk kemas bilik...busy hanyalah alasan.....huhu

Thursday, March 22, 2012

Hadith of the day...

Rasul Allah (sal Allahu alaihi wasallam) said: “He who stirs enmity among people, by quoting their words to each other, will not enter Paradise.” [Bukhari]

Tuesday, March 6, 2012