Thursday, December 15, 2011

Saturday, December 10, 2011

The longest night of my life...


As I saw she took her last breath, her eyes were rolled up, her lips were blue...and then quietly her eyes were close. My heart tried not to believe what my mind been telling me. But as the doctor pronounce her death... I felt like my heart crushed into million pieces. I ran towards her body and hug her tight hoping that she will wake up. They tried to pull me away, so that my tears wont shed on her. I sat down on the floor, holding her hands and cried my heart out. My dad pull me and hug me to calm down......

She was lying on the bed, with her body covered with clean cloth. People were coming in and out to visit her for the last time. Relatives and friends were there too, riciding Surah Yassin. The closest ones mourned and could not believe that she has gone. They hugged me to give emotional support.

I tried so hard not to cry. I watched her body lying in front of me. My mind was flying without any direction. I was not able to sleep, not even a second. After reciding Surah Yassin for her, I lay my head on her side. My tears could not stop running. I lost my mother, a friend, a shelter and everything. We used to share everything, shoes, hijab, pins, jewelery, cars...and now I was alone.......

Everything happen so fast at the moment God took her away, but the night before we buried her was the longest night of my life.

Mama, saya tak sempat nak mintak ampun dengan Mama atas segala salah dan silap saya selama ni.

Mama, masa saya sakit raya haji haritu, mama betul-betul jaga saya. Buat air, masak bubur, urut kepala. Saya rasa lain sangat masa tu, tak tau plak it was your last raya with us.

Mama, people keep on asking me, kenapa sanggup berulang dari rumah ke tempat kerja. Saya selalu cakap, senang sebab malas nak pikir nak masak and basuh baju. Sebab mama ade. Tapi siapa pun tak tahu, saya duduk rumah sebab nak teman mama. Sebab sejak Qawi masuk Asrama, mama duduk sorang, Ayah jarang balik. Weekend, saya selalu takde pegi kelas. Lepas balik kerja and pagi before pegi kerja je saya ada untuk mama. I'm glad that I made that decision.

Mama, banyak mama berkorban untuk kami. Mama terluka, sakit dan menderita sebab Ayah kawin lain. Tapi mama tetap ada untuk kami.

Mama, walaupun ayah macam tu, dia tetap sayangkan mama. I can see through his eyes, he is heartbroken. 2, 3 hari ni saya masak. Saya tak tahu masak yang selalu mama masak. Ayah keep on mentioning, 'mama masak sedap lagi'. Even selama ni Ayah selalu kata mama masak masin la, manis la. Tapi, saya tahu. He loves your cook. And sure he gonna miss ur cucur udang.

Mama, walau sehancur mana pun hati saya meredhakan mama pergi. Saya nak mama tahu, saya sayang mama sangat-sangat, Jangan risau pasal Apit, Qawi, Ayah and maktok. I'll try my very best to make sure their needs, so that they won't feel so empty and lost since u're not here with us. Don't worry about Tom & Mimiey, and also Sugar and Boy. Saya akan duduk sini, selagi mampu and bagi diorang makan. Qawi akan jaga pokok-pokok mama. Dia janji nak buat landscape yang mama teringin sangat nak buat tu

Mama, saya tak sempat balas jasa mama and jaga mama sebaik-baiknya. Tapi saya harap, mama happy dengan apa saya buat untuk mama. InsyaAllah, doa saya akan sentiasa untuk mama, Sebab tu je yang tinggal yang boleh saya bagi untuk mama.

Mama, saya sayang mama sangat-sangat. Rumah ni rasa sunyi mama takde. Bulan depan Qawi pergi PLKN lepas tu sambung study plak. Saya tinggal sorang je nanti dekat rumah ni. Nanti mama datang la jengok okay. Saya takut duduk sorang-sorang....

Mama, banyak benda nak bagitau mama sampai tak tertulis.

Mama, nanti kita jumpa lagi....InsyaAllah...





Friday, December 9, 2011

Mama....

Rindu sangat....

Monday, November 21, 2011

Bola...

Penat tgk bola mlm ni. Asalnye xdela minat pun. Tp sbb xde spe in my family yg minat n join ayah tgk bola. Automatik je jd minat. Harapkn my 2 bros mmg x la. Main kad Pokemon blehla. Anyway congrats to our team- Harimau Muda. Semua da lakukan yg terbaik. Kapten n Goal keeper pling ptut diberi pujian. Xyhla kutuk2 yg miss gol tu at least dia cuba byk kali cuma xbnsb baik je. Semangat bola ni lbih skit dr acara sukan SEA yg lain. Walau kalah keseluruhan...at least semua da berusaha sehabis baik. Congrats n terima kasih kpd semua peserta terutama yg dpt Gold Medal n medal2 lain. Ade jgk nk tnjuk kt ank cucu besok.

Saturday, November 12, 2011

Kenduri kendara

Byk undangan kawen minggu ni. Huhu Sejk smbung std ni semua knduri pg time last2 je. Tu pn jnuh bkjar2.Time org da nk kmas.mkn pn xsmpt. Xpla yg penting dtg jgk bg support kwan2. But wondering whether they will do the same for me?

Wednesday, September 7, 2011

Anak2 Motorola



Da besar da diorang.....nakal plak tu...luv u Tom n Jerry....

posted from Bloggeroid

Tuesday, August 30, 2011

RAYA KEDUA



Aktiviti raya kedua...melepak depan tv

posted from Bloggeroid

Friday, August 26, 2011

Sabtu pagi

Semangat buat kek n puding smp tgh mlm sbb nk bg my fren Yusrina sbb dia nk singgah japgi. Smlm pnt skit xckup tido sbb pg amik my bro kat MRSM Trolak...ate..jauuh bebeno sekolah si gemuk tu..sbb pnat resepi lupe bubih itu lupe bubuh ini..haha..topping cake tu sbnya air panas 1/4 cup..cmne la bleh pg bce 1 cup...cayor ceklat teman...haha...so tpksa mengkreatifkn diri dgn tmbah whipping cream.tmbah marshmallow.da la kne masak dkt sjam nk tgu marshmallow tu cair..nsebb jdik! Puding caramel plak lupe bubuh esen vanilla...nseb susu2 tu cver bau telur.tp puding kali ini rse lain bebeno.npk keras.bile mkn..melt in the mouth..rse mcm kuih pelita..maybe xckup msak.or susu pekat die pekat sgt...TAPI sodap juge rsr cmtu...lain dr lain..huhuhu...anyway ni choco moist cake yg jadi...puding xsmpat snsp gmba da potong..sahur td satu family mkn cmpur yg packing utk Yusrina.ade la tggl setengah lg..huhu.




posted from Bloggeroid

Monday, August 22, 2011

Owh My Hour-Glass Body :D


Wah sekarang ni sejak sibuk membuat kerja seperti accountant and admin (keje yang xmsuk dalam jobscope!!!!)...asyik duduk aje...maka my hour-glass figure (owh perasan) telah hampir menjadi seperti...eh belum lg tong drum ok...masih hour-tapi hour glass yang besarrr...hahahhaha...

My colleagues and I tengah betting sapa yang paling banyak boleh kurangkan berat badan within 1 month. So tinggal lagi 4 hari je due date. But rasenye baru turun 1-2kg je..haha...puasa-puasa jugak. Makan-makan jugak. Rasenya makan tu lebih dari masa bukan puasa. Mane taknya, dengan excited buat kek, puding, nasi berlauk-lauk..n sebagainya. Bangun sahur makan nasi, lepas makan tido...bukak puasa nasi lagi. Time lauk sedap dari suku pinggan jadi 2-3 kali suku pinggan. Aduiii...

So, tadi browse2 Yahoo! updates..jumpa satu article bertajuk 9 WAYS TO FLATTEN YOUR BELLY IN ONE WEEK!!! Excited tak terkata punya baca artikel ni. Yahoo! updates ni banyak info pasal beauty, technology, global issue and macam2 lah. So, sempena raya pun lagi seminggu. And memang tngah try untuk flatten my belly yg macam dah ade anak 1-2....and ade plak bju kebaya yang teringin nak dipakai di hari raya...so nak try lah tips2 tu..

So , here I would like to share the tips to flatten your belly sebelum raya!

1. Ce try kurangkan atau replace perasa makanan anda yang menggunakan garam. Adui susahkan?!!..Frozen food pun kalau boleh elakkan (seperti pizza segera). Ini kerana, makanan camtu banyak garam. Mengapa GARAM?!!Sebabnya, garam ni help to retain fluid dalam badan kita. So, kalau berlebihan..tu yang banyak spare tyre tu. Sebab kita ni berat air! So, nak avoid trus memang susah. Sebab makanan kat Malaysia ni memang bergaram. Tawar kan xsedap! So solutionsnye... make sure makanan kite tu jangan kurang sangat garam and jangan lebih garam. Kalau air manis, kira manis2 buah la...

2. Next ialah jauhkan diri dari memakan makanan berkarbohidrat tinggi seperti pasta, nasi and roti and mee and keowteow..and potatoes (Ubi penyebab lemak berlebihan dipunggung dan peha, tak percaya tryla makan banyak2). Nasi memang susah okay sebab tu makanan ruji kita. Nak makan beras kurang kanji, kadang2 tak termampu la nak belikan. Ini kerana, bila kita avoid carbs in our diet, badan kita akan guna carbs extra yang dah lama tersimpan tuuuu dan juga buang excess fluid. So, nak cepat avoid la within one week. Kalau nak maintain, kurangkan la pengambilan karbohidrat seperti yang disyorkan oleh semua Dietitian. Cara2nya, kalau nak makan roti tu, instead of 2 keping, makan sekeping je. My personal suggestion, add protein to your diet to reduce craving for carbs! Makan telur, cheese (low fat), ayam, ikan.

3. Sama macam tips no. 2, kurangkan makanan berkarbohidrat seperti pasta, potatoes, rice and bread. Ini kerana dipercayai, makanan2 ini menghasilkan gas semasa dicerna di dalam usus besar. Gas ni la buat perut buncit!

4. Satu lagi ialah dairy products (milk, yogurt, cheese). Cuba amik yang low-fat version. Ini kerana, ada setengah orang yang lactose intolerance,di mana, lepas makan diorang akan rasa macam berangin, crampled lah cirit lah. Kandungan gula dalam makanan2 ini tidak dapat dicernakan . So, gula berlebihan itu akan diconvert kepada LEMAK!! Begitu juga kepada orang yang lactose tolerance, walaupun ada kelebihan ini, kalau amik dairy products berlebihan (walaupun low-fat, low itu, low ini), memang tak kurus la. Sebab enzim bernama lactose ni tak dapat nak cerna semuaaaanya dalam satu masa...(ada research mengatakan, even makanan tu dilabel low itu, low ini, tapi tak semestinya boleh amik berlebihan sebab sometimes, ramuan tu tak dibuang terus, tapi digantikan dengan ramuan yang lain yang hampir sama, and risiko untuk gemuk lagi tinggi!)

5. Buah-buahan ni bagus untuk kesihatan...tapi tak semua buah boleh tolong kite kempiskan perut. Sila makan buah-buahan seperti berries, citrus, grapes. Ini kerana buah-buahan ini mengandungi gula yang ratio hampir sama dengan fructose and glucose yang senang dicerna. Buah-buahan seperti honeydew, apples, pears mengandungi high fructose! So susahla sikit nak cerna. Boleh juga ambil canned fruits seperti jus asli and small portions of dried fruits like raisins and dried plums.

6. Kurangkan pengambilan HOT SAUCE seperti tobasco (jarang gune), barbeque sauce (jarang jugak) and garlic sauce... Ini kerana makanan berpedas akan stimulate acid di dalam perut dan menyebabkan irritation. So, makan pedas buleh tapi jangan pedas berlebihan or jangan selalu.


7. Avoid juga makanan diet yang kononnya low-carbs, low-calorie and semua low. Sebab kadang2 ia mengandungi gula alkohol yang juga boleh menyebabkan penghasilan gas dalam usus. Maka buncitlah perut.

8. Last sekali...buat aktiviti setiap hari. Jangan dudukkkk aje..jogging ke, window shopping ke.At least berjalan2 la sikit lepas makan. Ade research mengatakan dengan buat aktiviti2 seperti ini, heart rate kita and breathing akan stimulate natural contraction dekat usus. So, ini akan membantu untuk clearkan gas2 yang telah dihasilkan dari proses pencernaan makanan.

Untuk keterangan lebih lanjut sila rujuk artikel tu - 9 ways to flatten your belly in one week

Selamat mengempiskan perut!


Monday, August 15, 2011

Choco Moist Nyum Nyummmmm

Counting days before Hari Raya Aidilfitri....mesti ada yang tengah sibuk2 cari resepi kek n biskut...ade jgak yang sibuk2 browse kek n biskut yang nak dibeli...hahahhaa....

Anyway...I would like to share with u guys one of my favorite cake - Chocolate Moist Cake...yumm...dulu selalu bli tepung instant je....tapi still xjd semoist mana...but sekarang ni dah ade penyelesaiannya..cewah....recently I tried one of recipe from the internet....hasil pencarian my cousin n I...for the very first time...kek nye moist sekali...di tambah topping yang ala2 sticky chocolate gitu...huhu..so inilah resepi rahsianya....

Ramuan Rahsia
2 cawan tepung (I prefer tepung naik sendiri sebab itu je yang selalu ade dlm almari..hehe)
1 1/2 cawan gula kastor
1 tsp garam (selalu buat kek jarang bubuh garam....tapi xtaula kalau xbubuh ape jd)
1 tsp baking powder (orang kate kalau pakai self-raising flour xpyah bubuh ni..tp aritu try xbuh die tak naik sgt..so better bubuh ok)
2 tsp. baking soda (yang ni pun xbubuh aritu sebab xde..tp jd je..tklau xbubuh sila gantikan dgn tepung (2 tsp))
3/4 cawan cocoa powder
1 cawan minyak jagung (minyak kelapa sawit pun boleh...jadi elok ja)
1 cawan susu (nak gantikan dgn chocolate milk pun ok)
2 biji telur grade A (kalau grade B - 3 biji)
1 tsp. vanilla essence
1 cawan kopi panas (tanpa gula)

Cara-caranya ialah...
Ikut resepi masukkan semuanya sekali dalam mixer...tapi selalunya I will mix oil and sugar dlu..then baru masukkan telur satu2.vanilla essence..then masukkan campuran tepung (flour+cocoa powder+baking soda+baking powder+salt) dan susu tu secara berselang seli....kacau hingga sebati....last sekali baru masukkan kopi panas (inilah punca kek tu jd moist!) tu...kacau2 kejap....then masukkan dalam ketuhar bersuhu 180*C selama 30 min untuk pan bersaiz 9" x 13"...

Resepi ni nak buat cupcake pun boleh..so untuk bakar kalaau cupcake size besar 18min..sederhana 15min..kecik 10-12min....

Inilah hasilnya.... :)






Happy baking!!!

Sunday, August 14, 2011

Blogger Droid

Testing.....apps ni byk iklan lucahla. ..rse2 apps ni bleh mngundang virus x kt hp?
Published with Blogger-droid v1.7.4

Tuesday, August 9, 2011

Mood malas keje

Assalamualaikum...

Bulan puasa...2nd day for me..haha...anyway...sejak beberapa bulan lepas...semakin malas nk keje..hmmm....buat la jgak skit2...tp xsmgt sgt...maybe sebab rasa tak dihargai kut...yelah...kerja separuh nyawa...multitasking....tp boss tgok gitu-gitu jer..tolong setelkan keje orang2 yg dah resign...kate kasarnye..tolong sapu taik la kan...hmmm....smp bila la nk setel...malang sungguh nasib keje company besar tapi tak sayang employee...nasebla aku ni xbrpe lucky utk dpt offer best2...kalaulah dapat....sure i say bye2...lepas tu keje yg xsetel2 lagi tu biar je....baru hangpa tau....carila orang lain yg bleh setel keje2 busuk ni...hmmmmm...ntahla...


Psst: Mengeluh di bulan puasa kurang pahala..tp nk wat cmne kan..realiti...

Saturday, July 2, 2011

Hold my breath...

Almost everyday I'm waking up and thinking what exactly I want in this life and what exactly I'm looking for. I've been wasting half of my life searching and hoping for something that I'm not sure of. I always thought I was right, even though I knew it was wrong. I felt empty, even though my heart was full. I felt loosing, even though I won. I made mistakes as everyone did. I made wrong decisions as everyone did. I just don't know how to start a new beginning where I should have start years ago. I just don't know how to let go what I should have let go years ago. I just don't know....

Friday, June 17, 2011

Goodbye....

Truth is always hurt....but not knowing the truth is even worst....

I'm glad to be 'stupid and hurt' rather than 'regret and hurt'.....


Thank you for hurting me this way....


You don't even deserve to be happy at all....


Goodbye.....

Wednesday, June 15, 2011

Lagu lagi...

NORA ELENA...currently following this drama series..not bad...Seth damn sweet... :D





Sedangku membaca wajahmu
Senyumanmu menggambarkan sesuatu
Jika kau fahami isi hatiku
Ku tak ingin waktu henti tanpamu

Dirimu menyalahkan sebuah erti
Tapi diriku masih terhenti di sini
Dan jalanku masih belum dapat ku pasti
Namun diriku masih terhenti di sini

Andai kau dapat memahami
Bahawa ku menangung semua ini
Bukan niatku ingin kau pergi
kerna ku masih terhenti di sini

Dirimu menyalahkan sebuah erti
Tapi diriku masih terhenti di sini
Dan jalanku masih belum dapat ku pasti
Namun diriku masih terhenti di sini

Tiada daya untuk ku lakukannya
Kau tiba, di waktu ku masih punyai cinta
Tiada daya untuk ku lakukannya
Kau tiba, di waktu ku masih punyai cinta

Dirimu menyalahkan sebuah erti
Tapi diriku masih terhenti di sini
Dan jalanku masih belum dapat ku pasti
Namun diriku masih terhenti di sini

Tiada daya untuk ku lakukannya
Kau tiba, di waktu ku masih punyai cinta
Tiada daya untuk ku lakukannya
Kau tiba, di waktu ku masih punyai cinta

Thursday, June 9, 2011

Mari menyanyi...

I love to post music that keep on playing in my head. So, today would like to share the recent song that keep on playing in my head & even become my ringtone...
One nice song from Adele....tapi dalam video clip die duduk all the way..malas kut....or tak larat sebab banyak guna strength untuk nyanyi lagu ni...


There's a fire starting in my heart,
Reaching a fever pitch and it's bringing me out the dark,

Finally, I can see you crystal clear,
Go ahead and sell me out and a I'll lay your ship bare,
See how I'll leave with every piece of you,
Don't underestimate the things that I will do,

There's a fire starting in my heart,
Reaching a fever pitch and it's bring me out the dark,

The scars of your love remind me of us,
They keep me thinking that we almost had it all,
The scars of your love, they leave me breathless,
I can't help feeling,

We could have had it all,
(You're gonna wish you never had met me),
Rolling in the deep,
(Tears are gonna fall, rolling in the deep),
You had my heart inside your hand,
(You're gonna wish you never had met me),
And you played it to the beat,
(Tears are gonna fall, rolling in the deep),

Baby, I have no story to be told,
But I've heard one on you and I'm gonna make your head burn,
Think of me in the depths of your despair,
Make a home down there as mine sure won't be shared,

The scars of your love remind me of us,
(You're gonna wish you never had met me),
They keep me thinking that we almost had it all,
(Tears are gonna fall, rolling in the deep),
The scars of your love, they leave me breathless,
(You're gonna wish you never had met me),
I can't help feeling,
(Tears are gonna fall, rolling in the deep),

We could have had it all,
(You're gonna wish you never had met me),
Rolling in the deep,
(Tears are gonna fall, rolling in the deep),
You had my heart inside your hand,
(You're gonna wish you never had met me),

And you played it to the beat,
(Tears are gonna fall, rolling in the deep),

Could have had it all,
Rolling in the deep,
You had my heart inside your hand,
But you played it with a beating,

Throw your soul through every open door,
Count your blessings to find what you look for,
Turn my sorrow into treasured gold,
You'll pay me back in kind and reap just what you've sown,

(You're gonna wish you never had met me),
We could have had it all,
(Tears are gonna fall, rolling in the deep),
We could have had it all,
(You're gonna wish you never had met me),
It all, it all, it all,
(Tears are gonna fall, rolling in the deep),

We could have had it all,
(You're gonna wish you never had met me),
Rolling in the deep,
(Tears are gonna fall, rolling in the deep),
You had my heart inside your hand,
(You're gonna wish you never had met me),
And you played it to the beat,
(Tears are gonna fall, rolling in the deep),

Could have had it all,
(You're gonna wish you never had met me),
Rolling in the deep,
(Tears are gonna fall, rolling in the deep),
You had my heart inside your hand,
(You're gonna wish you never had met me),

But you played it,
You played it,
You played it,
You played it to the beat.


Tuesday, June 7, 2011

2011 Wishlist....




Hope it's not to late to list down my wishlist for 2011 (err....xdela wajib untuk list down pun kan)...since it's already mid year...so I also update the status (cam wat report plak..)...

  1. To complete my master course - by right sempat..but disebabkan terlalu banyak commitment kat Motorola..I'm gonna let go my first wishlist for next 2012...
  2. To slim down - ohooo....so far stable...tak tambah tak turun..hahahaha..
  3. To find a better place to stay - done...haha....I'm travelling from PB-PG...there is no other place like home :)
  4. To find happiness - in progress....
  5. NAIK GAJI at least 20% - wah...sungguh tinggi impian...naik 7% je....anyway Alhamdulillah for the wealth....
  6. To buy a house - masih lagi bermimpi...
  7. To change my car - ooo...mimpi di siang hari....saya masih setia dgn cik Viva (defend diri supaya tak kecewa)
  8. To find the answer - da dapat dah and still satisfied with it...
  9. To put away the memories - in progress....
  10. To have bigger savings - huh....travel aje kejenya....walaupun ke KL n Melaka je...klu da sblan 2 3 4 kali....mne nak menyimpannya...but dptla 1% dr annual gross earnings...hahahhaa
  11. To get whatever I wish for apart from the 10 wishes listed above - nak list down lg banyak ooo...but since 2011...11 ckup la...





Monday, June 6, 2011

Mid of 2011

6/6/11....Looking for something to fill up the holes in my life...

Tuesday, May 31, 2011

Say Hello To Goodbye.....

Some histories should not be forgotten but definitely should not be remembered. And sometimes, it is better to forget it all....

Hey there stranger, how you bin'
Feels like i'm standing on the outside looking in
at the mess we left behind
And it's a long way to fall
I gave you everything I had
I gave it all
And then my heart was on the line

I can't hate you
any longer
I know i'm going to miss you
I'll forget it and let it go.

Say hello to goodbye, cuse its gone forever
No more try, you and I
Not now, not ever
And i'll get by without you
I'm not going back again
I'm not going to lie to you
Cuse, that was there and only then.

Say hello to goodbye
Say hello..

And this is how it has to be
Cuse' its a deadly combination, you and me
You know its undeniable
Even though we tried it all
We brought the worst out in each other
I recall
We can't act it anymore

What doesn't kill you
It makes you stronger
And though i'm going to miss you
I'll forget it and let you go

Say hello to good-bye
Its gone forever
No more try, you and I
Not now, not ever
And i'll get by without you
I'm not going back again
I'm not going to lie to you
Cuse, that was there and only then.

Say hello to goodbye
Say hello..

And even though the tears will dry
I can't completely disconnect
Couldn't make the compromise
Didn't have a safety net

Say hello to goodbye
heeey ya ya

Say hello, goodbye

Say hello to good-bye
Its gone forever
No more try, you and I
Not now, not ever
And i'll get by without you
I'm not going back again
I'm not going to lie to you
Cuse, that was there and only then.

Say hello, to goodbye
Say hello, to goodbye
Say hello, hello

by Shontelle - Say Hello To Goodbye

Tuesday, April 19, 2011

Life oooh life...

Satu persatu telah kuhapus
Cerita lalu di antara engkau dan aku
Dua hati ini pernah percaya
Seribu mimpi tanpa ragu tanpa curiga

Reff:
Ku tak ingin lagi
Menunggu, menanti
Harapan tuk hidupkan cinta yang telah mati
Ku tak ingin coba
Hanya tuk kecewa (Ku telah kecewa)
Lelah ku bersenyum lelah ku bersandiwara
Aku ingin pergi
Dan berganti hati

Satu persatu telah kuhapus
Nada dan lagu yang dulu kucipta untukmu
Rasa yang dulu pernah ada
Kini berdebu terbelenggu dusta dan noda

Back to Reff:

Kini ku sadari diri ini
Ingin berganti hati
Cinta yang tlah pergi
Harus berganti hati

Harus ku ganti hatiku kini
Ini harus ku ganti
Tak perlu ini lagi harus berganti…



Sunday, February 6, 2011

Apa itu 2011 kepada saya?


Jawapannya: Serabut..

Tak tercontrol plak sumenye.....start 2011 dgn perasaan yg sgt tak best.. :(
Few reasons why....

Study:
Subject this semester boring....class jauuuh dr parking...class xbest....lecturer xbest... T-T xsmgat langsunggggggggggg...result aritu okayla..berbaloi la jgk dgn usaha yg xseberapa tu...Alhamdulillah...

Work:
Audit datang lagi...ohoiii....banyak benda da kucar kacir dlm office tu...matila aku...byk bnda nk kena start...tp...xbergerak pun...bukan malas...walaupun memang malas...sebenarnya aku penat....penat ngadap rakyat M tu...hmmm...korang wat life aku miserable..

Life:
Jubli Perak okay this year..da ade uban.....tu je mampu di ucapkan...


Family:
Rindu la kt Apit...nseb dia balik May ni..jgn lupe beli barang aku k! Qawi SPM....hope cemerlang cam Apit...



Errr....da lupe tulis diari plak...sekian...